Zsivány Kettes/kedd

Az első nap izgalmai után a második nap is különleges élményeket tartogatott számunkra.
Egy kincstárlátogatással indult a mai program, ahol a versenyre való felkészülés során megismert, és a színpadi előadáshoz használt tárgyakat láthattuk testközelből. Ezután a vár fegyvertárát tekintettük meg. A ránk maradt hadieszközök kvalitása és kvantitása egyaránt lenyűgözött minket. Majd a témához kapcsolódó forráselemzést végeztünk, melynek témája Kőszeg ostroma volt. Ábelnek az a személyes véleménye, hogy a kapott forrás hiányos volt, és számára nem szolgált új ismeretekkel, de mint tudjuk, az ismétlés a tudás anyja, így neki is bizonyosan hasznos volt a foglalkozás.
Ezt követően átmentünk Kismartonba, ahol egy finom ebéd elfogyasztása után körbejártuk a kastélyt profi idegenvezetéssel. Megcsodáltuk az Esterházy-család fényűző életmódjához tartozó helyiségeket és bútorokat, és bepillantást nyerhettünk a főurak mindennapjaiba. A látogatást egy könyvtártörténeti előadással zártuk, amely azonban nem nyerte el osztatlan tetszésünket,  különösen Ábel számárajelntett nehézséget az ébren maradás, engem pedig a Szegedi Nemzeti Színház Faust című operájára emlékeztetett az esemény.
A tegnapinál korábban értünk vissza a szállodába, ebből adódóan lehetőségünk nyílt egy soproni portyára, melynek során megtekinthettük a hűséges várost imáron éji díszében, Tűztornyostul, mindenestül.
Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza, és alvásra hajtottunk fejeinket puha párnáinkra. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kőbányáról szeretettel #tb

629/1

532/0