625/3

2017.07.05.

A mai nap folyamán utunk Bécsbe vezetett. A szokásos indulás után sok érdekességet tudtunk meg az osztrák tartományokról és az utunkba eső városokról a saját idegenvezetőnk jóvoltából. A nap elején buszos idegenvezetés történt, majd a Collegium Hungaricumban hallhattuk az épület történetét. 

Ezután egy rövid, ám de tartalmas séta után 11:45-kor megérkeztünk a Magyar Nagykövetség épületébe. Itt egy hölgy körbevezetett minket, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel találkozhattunk a magyar nagykövettel. Egy kis vendégség után különleges és egyben felemelő pillanatnak lehettünk szem- és fültanúi. Az egyik csapattársunk és egy zongorista előadást tartott nekünk, ami csak hab volt a tortán. A tartalmas órák után egy kiadós ebédre került sor a McDonald’s- ban, majd egy bő órás szabadidőt kaptunk.  

Utazásunk következő állomása a Kunsthistorisches Múzeumba vezetett, ahol egy óránk volt kitölteni a feladatlapot, amit kaptunk. A keresések közben sok szép és érdekes kiállított tárgyat és képet tekinthettünk meg.

A múzeum meglátogatása után busszal elmentünk a schönbrunni kastélyba, ahol a kastélykertben tettünk egy levezető sétát. Eközben kutak, francia kertek, illetve az állatkert mellett haladtunk el. A vissza út során fáradtan, de annál több élménnyel és emlékkel tértünk vissza a szállásra, ahol az est további része szabadfoglalkozás volt.  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kőbányáról szeretettel #tb

629/1

532/0